Razvoj timova i korporacija2023-01-27T12:53:57+01:00

image

RAZVOJ TIMOVA I KORPORACIJA

Složićete se: poslovanje današnjice ne oslanja se samo na fizičke ili opipljive resurse, već sve više i više na ljudske resurse. Globalni poslovni trendovi to potvrđuju. Ovo nedvosmisleno znači da uspeh poslovanja danas umnogome zavisi od sposobnosti odabira odgovarajućih veština i znanja i spoznaje kapaciteta kod zaposlenih, klijenata i dobavljača.

Preferencije u razmišljanju određuju to kako se ljudi ponašaju u poslovnom okruženju, šta ih motiviše, kakvu komununikaciju preferiraju, kako upravljaju timovi i kako voli da drugi upravljaju njima. Imajući svest o preferencijama u razmišljanju stičemo mogućnost da značajno unapredimo upravljanje ljudskim resursima.

Naš tim međunarodno priznatih NBI™ savetnika i trenera stoji vam na raspolaganju za konsultacije i organizovanje obuka koje su meri baš vašeg poslovanja.

Zašto NBI™?

Kompanije i organizacije koje imaju u vidu preferencije u razmišljanju mogu steći značajne komparativne prednosti u odnosu na konkurenciju, naročito kroz primenu NBI™ instrumenata u sledećim oblastima:

 • Politika zadržavanja zaposlenih,
 • Regrutacija novih kadrova,
 • Jačanje timskog rada,
 • Razvoj inovacija i kreativnosti,
 • Marketing,
 • Jačanje i razvoj liderstva,
 • Upravljanje konfliktnim situacijama.

Primera radi, spoznaja ličnih sklonosti u razmišljanju određene osobe koja konkuriše za posao može da posluži kao izvrstan pokazatelj podobnosti te osobe za poziciju za koju konkuriše.

Takođe, kada su lideri i čanovi tima svesni svojih i tuđih preferencija u razmišljanju, kvalitet komunikacije se drastično popravlja.

Spoznajom preferencija u razmišljanju otvara se široko polje mogućnosti rada na jačanju kreativnosti i inovativnosti.

Šta je i kako funkcioniše NBI™?

NBI™ je:

 • Brz, online upitnik. Za popunjavanje je potrebno 15 do 25 minuta.
 • Precizan i detaljan.
 • Naučno utemeljen.
 • Dostupan na svim regionalnim i drugim svetskim jezicima.

NBI™ instrumenti omogućavaju da nakon što odgovorite na jednostavan online upitnik, u trajanju od 15 do 25 minuta, saznate kako razmišljate tj. KAKO BAŠ VAŠ MOZAK RADI.

NBI™ meri preferencije u razmišljanju, i ukazuje na vaš stil rukovođenja, način učenja, stil roditeljstva, veštine itd.

NBI™ je razvio dr Kobus Neethling, jedan od vodećih svetskih stručnjaka u oblasti kreativnosti i inovativnosti. Više informacija o Institutu koji je osnovao i vodi dr Neethling možete videti ovde.

Ono po čemu se NBI™ razlikuje od drugih sličnih instrumenata jeste visok nivo preciznosti, a nizak nivo komplekosti čime se olakšava razumevanje i upotreba rezultata.

Posmatrajući „podelu“ mozga na levu i desnu hemisferi, zajedno sa „podelom“ na „prednji (kognitivni)“ i „zadnji (afektivni)“ mozak, dobijena su 4 kvadranta, svaki sa svojim specifičnim misaonim procesima.

Pored podele na 4 kvadranta, dr Kobus Neethling je u NBI™ instrumente uveo i 8 dimenzija, čime je informativnost i preciznost značajno povećavao. Ovim je dr Neethling objasnio zašto osobe sa potpuno istim rezultatima po kvadrantima, mogu da imaju značajno drugačije poglede.

Da bi odgovorio brojnim izazovima zbog različitih uloga i okruženjima u kojima se krećemo, dr Kobus Neethling je dizajnirao i druge NBI™ instrumente: NBI™ Odrasli, NBI™ Studenti, NBI™ Učenici, NBI™ Liderski stil, NBI™ Veštine, NBI™ Timovi itd.

Pored engleskog, NBI™ instrumenti su dostupni na srpskom, hrvatskom, bosanskom i još 14 svetskih jezika.

Da biste saznali koji instrument je najbolji za vas, najbolje je da se sa nama posavetujete. Kliknite ovde.

Šta su preferencije u razmišljanju?

Preferencije u razmišljanju koji način razmišljanja nam najviše „leži“ kada smo u našem najprirodnijem stanju. Kada razmišljamo van naših preferencija osećamo napor a samim tim i manje zadovoljstvo.

Primetili ste već da se načini na koji svako od nas opaža detalje, tumači događaje, saopštava odluke, piše mailove, organizuje i planira svoje vreme, udvara se…razlikuju. Sve je to povezano upravo sa preferencijama u razmišljanju.

Postojanje preferencija u razmišljanju je naučno dokazano. Među najpoznatijim Istraživanjima koja su najviše doprinela razumevanju funkcija mozga (leve i desne hemisfere) sproveli su Roger Sperry i Michael Gazzaniga ranih 60-ih godina prošlog veka. Na temeljima njihovog rada, razvoj NBI psihometrijskih instrumenata nastavio je dr Kobus Neethling, uz podršku svog mentora Paul Torrence-a, na Univerzitetu Džordžija u Atlanti.

Iskustva korisnika NBI™

28 маја, 2020
    

Korišćenje NBI tokom radionice unelo je pravo osveženje i podstrek za dalje uspešnije obavljanje poslova; sagledavanje i upoznavanje kolega iz nekog drugog ugla. Danas, mnogo bolje upravljam sobom i drugima u komunikaciji što je u mom sektoru donelo uštedu od 20-40% vremena.

28 маја, 2020
    

Najviše mi se dopao rezultat testa! Definitvno sam otkrila nešto novo o sebi šta nisam znala, i nešto šta sam mislila da jesam a nisam.

28 маја, 2020
    

Fantastično iskustvo. Veština kojom sam uspeo da povežem i da pronađem smisao u mnogo radionica i treninga koji su prethodili NBI. Velika korist za unapređenje međuljudskih i poslovnih odnosa.

28 маја, 2020
    

Ubrzo nakon primene NBI™ instrumenta osetili smo prve pozitivne rezultate na mnogim poljima. Naši prodavci postali su mnogo bolji u komunikaciji sa klijentima, a mi sami postali smo mnogo veštiji u shvatanju potreba naših klijenata. Povrat investicije je u periodu od 16 meseci nakon primene onoga što smo uz NBI™ naučili, dostigao više od 120 procenata.

Kontaktirajte nas danas!

Ako ne znate koji instrument bi bio najbolji za vas, rado ćemo vas posavetovati.

Go to Top